23 Nisan 2013 Salı

Nisan ayı kitabımız ben çoook sevdiğim( ben sevdiğim için ayın kitabı oldu zaten ;)  ) polisiye yazarı James Thompson'un Kari Vaara serisinin son kitabı BEYAZ HELSİNKİ ....
yazarın anlatımı harika... kurguladığı karakterler çok iyi... özellikle Kari Vaara çok sevilesi adam... serinin ilk iki kitabı KAR MELEKLERİ ve ŞEYTANIN GÖZYAŞLARI...
hala tanışmadıysanız süpper ötesi dedektifimiz ile en yakın zaman da tanışın derim... çok seveceksiniz :)

arka kapak yazısı :
 Kari Vaara, kızları doğduktan iki gün sonra Amerikalı eşi Katee, bomba etkisi yaratan haberler verir; Bir beyin tümörü vardır ve suçla savaşmak için suç işleyen, gizli bir operasyon örgütünün başına getirilmiştir.

Örgüt doğrudan Finlandiya Ulusal Polis Şefine bağlıdır. Gizlilik, özerklik ve tüm teknolojik cihazları alabilecek nakit sağlanmıştır. Çok geçmeden haydutların evlerine girmeye, paralarını, uyuşturucularını ve yasadışı silahlarını çalmaya başlarlar.

Bu sırada, Finlandiya, yabancı düşmanlığından başka bir gündemi olmayan aşırı sağ partinin popülerlik kazanmasıyla çalkalanmaktadır. Ülkenin önde gelen göçmen hakları avukatı öldürülür ve başı postayla Finlandiyalı Somalililer Şebekesine gönderilir. Başkan tarafından cinayet davasına atanan Kari, kendini bir milyarderin kaçırılan çocuğunun çözülmemiş davasının ortasında bulurken, eski Fransız lejyoneri ve Kate ile Faustvari bir pazarlığa girmek zorunda kalır. 


Sayfa Sayısı: 334
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ephesus Yayınları
kısa bir alıntı :
“Çünkü sen daha önce sözünü ettiğim rahatsız edici dürüstlük örneğisin. Hiçbir şey istemiyorsun. Manyağın tekisin ama kaya gibi de sağlamsın. Arkamdan iş çevirmeden bu ekibi yönetmen için sadece sana güvenebilirim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder